Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

BAŠ JE LEPO BITI DETE

it's nice to be a kid

Učiteljica Tanja Vrečko


Teacher Tanja Vrečko

A MAGICAL INTERCULTURAL FRIENDSHIP NETWORK (MODUL 4)

DIGITALNI IZAZOVI ZA DECU I NASTAVNIKE

1.ZADATAK - BONTON DIGITALNE KOMUNIKACIJE


U realizaciji prvog zadatka pomogla nam je Mina Dubak, učenica petog razreda. Istakla je važnost pisane komunikacije na internetu, pravilima i opasnostima.

3.ZADATAK : LIDERI DOBROTE I LJUBAVI


Pomažući komšijama i deleći im osmeh i pozitivnu energiju, kroz poruke drugarima, ali i poklanjajući odeljenjski kalendar i novogodišnju poruku, zaslužili smo titulu Lidera dobrote i ljubavi.

5.-6. MOJ DIGITALNI OTISAK


Diskusija o dobrim i lošim stranama interneta. Učenici su navodi šta i kako se treba ponašati na internetu. Povezali smo sa naučenim iz Digitalnog sveta.

Pravili smo svoje otiske šake I međusobno ih upoređivaIi. To smo povezali I sa pojmom digitalin otisak. Učenici su crtali dobre I lose situacije koje utiču na naš digitalin otisak. Obe grupe su svoj rad predstavile zajedničkim posterima.

2.ZADATAK: BANKA INOVATIVNIH VRŠNJAČKIH LEKCIJA -


Kroz aktivnosti kao što su Zdravlje na usta ulazi - poramide ishrane i Nauči da slažeš odeću, prvaci su pokazali o čemu mogu naučiti svoje vršnjake.

4.ZADATAK: LOVCI NA SKRIVENE PORUKE


Razgovorom o porukama I kako ih prenosimo, započeli smo ovaj zadatak. Učenici su poruke kazivali, ali I pokretom tela I mimikom pokazivali.. Iznosili su svoja mišljenja o tome šta je to skrivena poruka I kako se ona prenosi drugima. Svoje skrivene poruke predstavili su kroz radove vezane za borbu protiv nasilja među decom.

7. ZADATAK BIRAJ REČI - HEJT SPREČI!


Podsetili smo se naučenog o lepom ponašanju na internetu (Digitalni svet). Nakon toga, slušali smo pesmu dva puta. Objašnjavala sam značenje reči kao što su: postuje, šeruje, hejtuje, lajkuje i fejvuje. Sledeće što smo radili je pevanje pesme uz podizanje zelenih kartica, ako se predstavlja nešto što je pozitivno, a zelenih kartica ako je negativno. Nastavak je crtanje situacija u kojima su se našla deca iz pesme (spota), ali i druge situacije za koje misle da su karakteristične za digitalnu komunikaciju.