28.3.2019. Finale VII Festivala dečije poezije "Mali pobednik"

Divni utisci, devet pesama objavljenih u Zborniku radova (Dijana Mandarić, Lara Gromilić, Elena Jevtić, Ivona Jevtić, Dunja Knežević, Una Mišić i Una Mrdalj), dve finalistkinje ( Dunja Knežević i Una Mišić) i osvojeno III mesto u kategoriji mlađih razreda (Una Mišić).

27.3.2019. PROLEĆNO DRVO (likovna kultura)

20.3.2019. LEPO JE VOLETI - DODELA NAGRADA

Predstavnici III/4 na dodeli nagrada za uspešno učešće i osvojene plasmane na literarnom konkursu "Lepo je voleti" u organizaciji DKCB.
Una Mišić - pohvala
Odeljenje III/4 -specijalna nagrada za najkreativniji razred

21.3.2019. KENGUR BEZ GRANICA


Održano je međunarodno takmičenje "Kengur bez granica". Naši predstavnici su se trudili da svoje logičke sposobnossti spoje sa već stečenim znanjima iz matematike i što bolje odgovore na zadatke koje su imali.

20.3.2019. BLIŽE-ŠIRE, DALJE-UŽE (likovna kultura)

13.3.2019. NAŠE ZALJUBLJENE CIPELE


Inspirisani tekstom "Zaljubljene cipele", P. Griparia, na času likovne kulture smo pravili svoj par cipela. Koristili smo karton, papire u boji, perlice, trake i dr.

STIGLE NAGRADE ZA NAS - 11.3.2019.

Nagrada za tačno rešavanje nagradnog zadatka ML

Manifestacija Čitalačka značka - nagrada za prošlogodišnje učešće

NASTAVA U PRIRODI - VRNJAČKA BANJA (3.-10.3.2019.)

29.1.2019. BASNE U DRUŠTVENIM IGRAMA


Koristeći sve ono što smo naučili o basnama, likovima i njihovim karakterima, kao i situacijama u kojima su se našli, pravili smo naše društvene igre i igrali se. 

28.1.2019. UVEŽBAVANJE PROGRAMIRANJA


Kroz igranje igrice "Run Marco" uvežbavali smo naučeno o prigramiranju.

27.1.2019. SVETOSAVSKA AKADEMIJA


Učestvovali smo na ovogodišnjoj Svetosavskoj akademiji u našoj školi. Izvodili smo kompoziciju "Zaspo Janko", a naši drugari su igrali u folkloru.


22.1.2019. POJTE I UTROJTE (muzička kultura)

Svetosavski koncert u organizaciji DKCB.
 Odlična organizacija, divni horovi beogradskih osnovnih škola i hor "Čarolija", renomirani pevači i glumci. Odlično smo se proveli.

21.1.2019. PRAVIMO I POKREĆEMO ROBOTE (od igračke do računara)


Čas smo realizovali kroz nekoliko aktivnosti: bezbednost na internetu (gledanje pripremljenog filma), pravljenje robota i programiranje robota. Radili smo u grupama, trudeći se da pratimo uputstva, koristeći tablete i komplet lega We Do 2. Uživali smo u radu.


16.1.2019. ZANIMANJA BUDUĆNOSTI (aktivnosti u okviru projekta)


Uokviru zadatka projekta "Innovate your dreams" Razgovarali smo o poteškoćama današnjice i problemima na koje ljudi nailaze. Koja zanimanja u budućnosti mogu da nam pomognu pri rešavanju ovih problema? Davali smo svoja rešenja i govorili o njima. Diskusija je bila konstruktivna i uspešna.


11.1.2019. GADDAG - igra koju igraju deca u Švedskoj


Naučeno o Švedskoj na času sekcije primenili smo na času fizičkog vaspitanja. Igrali smo dečju igru karakterističnu za Švedsku. 


Zabavu smo nastavili kroz igru koju smo nazvali "Važne noge". Cilj je dodati loptu detetu pored sebe pomoću nogu, ne koristeći ruke.

10.1.2019. ŠTA ZNAMO O ŠVEDSKOJ (sekcija)


Predstavljali smo Švedsku, njen položaj, glavni grad, jezik kojim se govori, igre, pesme, Pipi, Vikinge, Laponiju, grupu ABBA i dr. 

10.1.2019. ŠTA PLUTA, A ŠTA TONE (priroda i društvo)


Neka od svojstava materijala (tone, pluta) ispitivali smo kroz eksperimente koje smo realizovali u učionici. Istraživali smo teze da neki materijali tonu, a drugi plutaju u vodi. Ovi eksperimenti su nam pomogli da na praktičan način stičemo znanja. Podeljeni u grupe, imali smo različite zadatke, a rezultate smo zajednički iznosili i dolazili do zaključaka.

9.1.2019. GRAD U OGLEDALU (likovna kultura)


Čas smo započeli razgovorom o tome šta je simetrija, da li u prirodi možemo i gde videti primere simetrije. Razgovarali smo i o basni "Pas i njegova senka". Gde se senka nalazila i kako je pas reagovao? Zašto kažemo da voda može biti kao ogledalo. Zadatak je bio predstavljanje grada u vodenom ogledalu. U radu smo koristili flomastere i vodu i dobili ove divne radove.

9.1.2019. PRVO ZAJEDNIČKO KLISKANJE U GODINI


Čas fizičkog vaspitanja iskoristili smo da divan snežni dan provedemo u zimskim radostima i igrama. Adekvatno obučeni, rešili smo da iskoristimo snežne stazice u našem školskom dvorištu i lepo se provedemo.

28.12.2018. TAJNI PRIJATELJI NA NOVOGODIŠNJEM MASKENBALU III/4

U susret 2019. godini, potrudili smo se da priredimo novogodišnju zabavu, sa maskenbalom i razmenom poklona. Naime, u prethodnih mesec dana, pripremali smo jedni drugima poklone iznenađenja, kao "tajni prijatelji".

24.12.2018. MUZIČKA RADIONICA "DO, RE,MI"


Naš gost bila je Mila Đačić, profesorka muzičke kulture i dobitnica nagrade Najbolji edukatori Srbije. Realizovali smo radionicu "Do, re, mi". U radu smo koristili ritmičke i melodijske instrumente. Pevali smo i svirali.

21.12.2018. NOVOGODIŠNJI BAZAR - mali preduzetnici

I ove godine smo organizovali bazar povodom novogodišnjih praznika. Prodavali smo proizvode koje smo pravili na časovima likovne kulture. Cene smo formirali po dogovoru, podelili se u grupe koje su predstavljale neke od proizvoda. Roditelji i prijatelji su nam bili gosti i kupci. U prijatnoj atmosferi, pokazali smo svoje preduzetničke sposobnosti. 
20.12.2018. PROMENE PRI ZAGREVANJU I HLAĐENJU TEČNOSTI (priroda i društvo) 

13.12.2018. MAGIJA RASTVARANJA (priroda i društvo)


Čas je realizovan kroz predavanje naših drugarica. Predstavile su nam magiju rastvaranja kroz prezentaciju i izvođenje eksperimenata kojima smo saznali šta utiče na rastvaranje materijala u tečnostima, koji materijali su rastvorljivi u vodi, a koji ne. Kvizom smo završili čas i utvrdili stečena znanja.

 PRIPREMA NOVOGODIŠNJEG BAZARA 

U susret praznicima, pripremamo novogodišnji bazar. Pored jastučića, pravili smo i novogodišnje kutije, ukrase za jelku, stalak za sveće i novogodišnje čestitke.
NOVOGODIŠNJA SRCA

NOVOGODIŠNJE KUTIJE

UKRASI ZA JELKU

STALAK ZA SVEĆE

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE

11.12.2018. VODA I DRUGE TEČNOSTI


Koristeći grafički organizator "riblja kost" razvrstavali smo sličnosti i razlike između vode i drugih tečnosti. 

11.12.2018. SRCA ZA ŽIVOT - ORGANIZOVALI I REALIZOVALI HUMANITARNU AKCIJU

Uključili smo se u humanitarnu akciju "Naše malo, nekome je život". U realizaciji ovog zadatka pomogla nam je firma Doo "Nag - poslovne uniforme". Napravili smo SRCA ZA ŽIVOT i prodavali ih. Novac sakupljen u ovoj humanitarnoj akciji uplatili smo na žiro račun devojčice kojoj je pomoć bila neophodna. 
7.12.2018. SNIMAMO VIDEO PORUKE ZA DRUGARE IZ TURSKE I MAKEDONIJE

U okviru projekta "Magična interkulturalna mreža prijateljstva" ostvarili smo saradnju sa decom iz drugih država. Za drugare iz Turske i Makedonije smo snimili video poruke. Sa turskim jezikom nas je upoznala naša gošća Milica Stefanović. 

5.-6.12.2018. PIŠEMO PISMA DRUGARIMA


U nastavku aktivnosti u okviru projekta "A Magical Intercultural Friendship Network" pisali smo pisma drugarima iz Hrvatske i Turske i poslali im svoju zbirku bajki na poklon.

4.12.2018. SVIJETU SE NE MOŽE UGODITI (srpski jezik)


Tekst "Svijetu se ne može ugoditi" bio je pogodan za obradu kroz odgovaranje na pitanja i pronalaženje adekvatnih ternima, kao i za karakterizaciju likova. Razgovarali smo o tekstu i u grupi razmenjivali mišljenja i donosili zaključke.

3.-7.12.2018. NEDELJA SPORTA


U okviru Nedelje sporta, u našoj školi su organizovane razne sportske aktivnosti. Na nivou trećeg razreda imali smo svakodnevne sportske igre u kojima su učestvovali svi učenici. 

3.12.2018. IZMEĐU DVE VATRE

4.12.2018. IGRE LOPTICAMA

5.12.2018. POLIGON SPRETNOSTI

6.12.2018. POKRENIMO NAŠU DECU

30.11.2018. KORNJAČA I ZEC NA NAŠ NAČIN (srpski jezik)


Obrađenu basnu "Kornjača i zec" pokušali smo da predstavimo na različite načine, koristeći svoja znanja iz ostalih predmeta i stvarajući jednu posebnu sliku o ovoj basni. U radu smo koristili matematičke zadatke, ukrštenice, rebuse, naučeno o životinjama, smišljali stihove, praveći algoritme i dr.

Svoje radove smo predstavljali jedni drugima, uočavali sličnosti i razlike i davali jedni drugima ideje za buduće predstavljanje književnih tekstova.

29.11.2018. NAŠE NASLEĐE (priroda i društvo)

Podeljeni u četiri ekipe ( Detektivi prošlosti, Vremenska deca, Deca budućnosti i Vremeplovci) obnovili smo ono što smo učili o našem nasleđu koristeći kviz i igrice osmišljene i napravljene za ovu priliku.
29.11.2018. ZNAMO O KANADI

Danas su nas naše drugarice Lara Nerić i Lana Eskić obradovale tako što su osmislile kviz kojim smo kroz igru pokazali šta smo naučili o Kanadi. Uživali smo u zanimljivim pitanjima i bili srećni što mnogo toga znamo o ovoj zemlji. Njih dve su pripremile i poklone za svaku ekipu, u vidu slatkiša i bedževa koje su same napravile.

28.11.2018. NAŠI TRAGOVI ZA BUDUĆNOST (likovna kultura)


U duhu bavljenja prošlošću i njenom značaju za budućnost jednog naroda, na časovima likovne kulture, bavili smo se stvaranjem svojih tragova za budućnost. Koristeći glinu, vajali smo čaše, činije, kutije za nakit i sl.

27.11.2018. PREDSTAVLJAMO VAM ZNAMENITE LIČNOSTI (priroda i društvo)


Nastavili smo sa istraživanjem prošlosti. Istraživački zadaci za ovu nedelju su se odnosili na znamenite ličnosti koje su obelečile našu istoriju. Proučavali smo njihove živote, rad i zanimljivosti vezane za njih. Naučeno smo predstavili kroz plakate i pametne fascikle. Predavanja su bila zanimljiva i uspeli smo da mnogo toga naučimo jedni od drugih.

26.11.2018. TAKMIČENJE IZ RAČUNARSKE I INFORMATIČKE PISMENOSTI "DABAR"


Učestvovali smo na takmičenju "Dabar". Rešavali smo zadatke kojima je proveravan nivo naše računarske i informatičke pismenosti. U radu smo koristili prethodno stečena znanja iz računarske pismenosti, kao i logičko zaključivanje.

22.11.2018. MUZEJ - ČUVARI PROŠLOSTI


Istraživački zadaci bili su vezani za muzeje Beograda. 

Proučavali smo odabrane muzeje, predstavljali ih kroz plakate i pametne fascikle i upoznavali drugare sa zanimljivostima vezanim za njih. U radu smo koristili informacije koje smo sakupljali iz enciklopedija, određenih sajtova i obilazeći muzeje.

22.11.2018. IGRAMO SE GRAMATIKE - priprema za proveru znanja iz srpskog jezika

Za proveru znanja iz srpskog jezika, oblasti gramatike, pripremali smo se kroz igru. Kompjuterske igrice, koje je napravila učiteljica, pomogle su nam da na zanimljiv i zabavam način obnovimo i primenimo ono što smo naučili. Tako da nam je priprema za proveru znanja bila veoma uspešna.
21.11.2018. JESENJE LIŠĆE IZ NAŠEG UGLA

Ponekad tužnu jesen i njeno opalo lišće potrudili smo se da predstavimo na drugačiji, neobičniji i lepši način.

20.11.2018. POGLED U PROŠLOST - VREMEPLOV


Čas prirode i društva realizovali smo kroz ambijentalnu nastavu, u Muzeju nauke i tehnike. Imali smo priliku da vidimo eksponate stalne postavke muzeja, uporedimo predmete kroz vreme, obiđemo naučni deo, ali i učestvujemo u radionici "Vremeplov". Ovo je filmić o ovoj našoj avanturi.

19.11.2018. DABAR - PRIPREME ZA INFORMATIČKO TAKMIČENJE

I ove godine smo se uključili u takmičenje "Dabar". Kroz različite pripremljene zadatke, analizirali smo način rešavanja i dolazili do rešenja.
ČAROBNA MAPA SVETA (zadatak u okviru projekta "A Magical Intercultural Friendship Network")

Napraviti Čarobnu mapu sveta koristeći obeležja kontinenata, njihove specifične biljke, životinje, nacionalne valute, poznate umetnike, sportiste i dr.

Naše aktivnosti:

1. Izbor kontinenata za grupni rad

2. Priprema materijala

3. Pravljenje trodimenzionalnih plakata

4. Pravljenje filma o realizovanim aktivnostima u okviru zadatka.


KNJIGA ČAROBNIH REČI  (zadatak u okviru projekta "A Magical Intercultural Friendship Network")


Napraviti "Knjigu čarobnih reči" (zdravo, doviđenja, hvala, molim, izvoli, izvini, volim te) u konbinaciji jezika kojima smo se bavili na prethodnim zadacima i našeg maternjeg jezika.

 ČAROBNA MAPA SVETAKOMADIĆI SVETA U NAŠOJ UČIONICI (zadatak u okviru projekta "A Magical Intercultural Friendship Network")

Zadatak je:

a) Upoznavanje sa nacionalnom kuhinjom, pravljenje nekog nacionalnog jela, snimanje videa i zapisivanje recepta. 

b) Upoznavanje sa nacionalnom muzikom odabrane zemlje  putem video klipa i izvođenja plesa uz tu muziku.

Naše aktivnosti:

1. Izbor zemalja

2. Upoznavanje sa tradicionalnim jelima, muzikom i plesom

3. Priprema hrane

4. Internacionalna kuhinja kod "Baš je lepo biti dete"

16.11.2018. POŠTOVANA DECO, Dušan Radović - grupni rad (srpski jezik)

Sa lektirom "Poštovana deco", Dušana Radovića, upoznali smo se kroz grupni rad na zadacima. O rezultatima rada smo jedni druge informisali i završnom delu časa i tako stvorili utisak o tekstovima koji su obuhvaćeni ovom lektirom. 
14.11.2018. ORNAMENT U LIKOVNOM IZRAŽAVANJU (likovna kultura)

Razgovor o ornamentu nas je odveo do našeg kreativnog likovnog pristupa i pomogao nam da uživamo u bojama i njihovim slaganjima.
14.11.2018. ZALJUBLJENA VEŠTICA - pozorišna predstava

Gledali smo predstavu "Zaljubljena veštica". Kroz događaje, likove i njihove odnose, uočavali smo značaj lepog ponašanja i dobrog odnosa prema drugima.
14.11.2018. "ZAMISLITE ", Dušan Radović (srpski jezik)

"Zamislite" je pesma Duška Radovića, koja nas je uvela u svet stvaralaštva ovog pesnika.
Rad u paru - kako je kad čitamo, razmišljamo, razmenjujemo ideje, zaključujemo na osnovu pročitane pesme.
13.11.2018. GLAGOLSKA VREMENA (srpski jezik)

Čas srpskog jezika posvećen glagolskim vremenima, završili smo igricom znanja i zajedničkim snagama napravili plakat.
7.11.2018. NAŠ ČUDESNI  SVET  RIBA - salt painting (likovna kultura)

Likovnu kulturu smo povezali sa naučenim o Japanu i njihovoj kulturi. Posebno zanimljivo nam je bilo tzv. Salt painting, gde se pri slikanji koristi i so kao materijal.

1.11.2018. JAPAN ZA ĐAKE TREĆAKE


Ovaj čas naše sekcije "Sa decom oko sveta" posvetili smo Japanu. U gostima su nam bili učenici III/5 sa svojom učiteljicom i zajedno smo saznavali zanimljivosti o ovoj, po mnogo čemu, posebnoj zemlji.

Pravili smo i pametne fascikle pomoću kojih smo predstavili Japan.

31.10.2018. ĆILIM ŠARE

Razgovor o važnosti narodne tradicije za svaki, pa i za naš narod, odveo nas je i do ćilima. Čemu su služili, koko su pravljeni, šta je korišćeno u radu. Posebnu pažnju obradili smo na šare koje na njima možemo uočiti. U radu smo koristili flomastere, drvene i voštane bojice.

30.10.2018. PREDSTAVLJAMO VAM KENIJU - predavanje deca - deci


Ovo predavanje je bilo poslednje u nizu aktivnosti koje smo realizovali u okviru prvog zadatka projekta A Magical Intercultural Friendship Network. Našem predavanju su prisustvovali drugari iz drugih odeljenja trećeg razreda, kao i predškolci naše škole. Uz prezentaciju, plakate, maske i druge prigodne predmete koje smo doneli i napravili za ovu priliku, pokušali smo da našim drugarima približimo ovu daleku zemlju.

Kao rezultat našeg vrednog, ali neizmerno zabavnog rada, nastao je i filmić.

29.10.2018. PREDSTAVLJAMO VAM KENIJU - pripreme pred radionicu sa drugarima. 


Danas smo sve plakate kojima smo predstavili Keniju spojili u jedan i dogovorili se oko načina prezentovanja našim gostima. Očekujemo drugare iz ostalih odeljenja trećeg razreda, kao i naše predškolce.

23.10.2018. RADOST ČITANJA I PISANJA - PRIČAMO TI PRIČE - DRUŽENJE SA PROFESOROM ALEKSANDROM STEVANOVIĆEM      "Pričamo ti priče" je radionica koju smo realizovali u saradnju sa profesorom Aleksandrom Stevanovićem, kao aktivnost u okviru odeljenjskog projekta "Radost čitanja i pisanja". Kroz recitovanje autorskih pesama koje su nas zabavile i nasmejale, veseli i motivisani, ušli smo u priču o priči. Crtajući zamišljeno okruženje za svoje prijatelje i sebe, ali i za neprijatelje, krenuli smo u osmišljavanje svoje priče. Mestu radnje smo dodavali likove koje smo crtali na bundevinim semenkama i pozicionirali ih na mestima koje smo sami izabrali. Pomerajući likove, stvarali smo nove situacije i nove segmente svoje priče. Vodili smo računa da priča ima uvod, zaplet, vrhunac i zasplet. U završnom delu radionice pričali smo jedni drugima priče i dogovorili se da od njih napravimo elektronsku zbirku. 

    Veliko hvala profesoru Stevanoviću koji nas je inspirisao i podstakao na ovaj kreativni rad.

22.10.2018. RADOST ČITANJA I PISANJA - DRUŽENJE SA PESNIKOM

Druga aktivnost u okviru našeg odeljenjskog projekta RADOST ČITANJA I PISANJA bila je druženje sa pesnikom za decu, Radojem Jovićem. U ovom jednočasovnom susretu, pesnik je deci recitovao svoje stihove i kroz njih govorio o različitim životnim situacijama, odnosima dece prema odraslima, kao i o sportovima kojima se bave. Ovo druženje upriličeno je u biblioteci naše škole.

19.10.2018. RADOST ČITANJA I PISANJA – U SUSRET SAJMU KNJIGA


Danas smo i zvanično započeli projekat pod nazivom „Radost čitanja i pisanja“. Kao uvodna aktivnost, bila je čitanje knjiga iz naše odeljenjske biblioteke. Naše vredne bibliotekarke Elena i Lara, ponudile su nam sedamdesetak naslova i svako od nas je izabrao jedan. U finoj, opuštenoj atmosferi, uz instrumentalnu muziku, uživali smo u čitanju.

18.10.2018. NAUČILI SMO O AFRIČKIM ZEMLJAMA I PRIMENILI U IGRI I TAKMIČENJU😊


Sve što smo naučili o Egiptu, Južnoafričkoj Republici i Keniji ovoga puta smo primenili kroz grupni rad. Zadatak je bio da svaka grupa dobijene pojmove razvrsta tako što će ih pridružiti odgovarajućoj zemlji. U radu smo koristili plakate i knjige „Sa decom oko sveta“, Tatjane Rodić.
U završnom delu smo promenili mesta i proveravali tačnost odgovora druge grupe. U tome nam je pomogla igrica koju sam napravila za moje učenike.

17.10.2018. RUN MARCO - PROGRAMIRAMO I IGRAMO SE (aktivnost u okviru EU Code Week)
EU Code Week obeležili smo daljim radom na programiranju kroz igranje igrice Run Marco. Pomoću nje smo imali priliku da što bolje uvežbamo kodiranje i primenimo ga. Pomagali smo jedni drugima, savetovali se i zabavljali.

16.10.2018. MALI - VELIKI GLUMCI (srpski jezik)


Čas srpskog jezika održali smo u školskom dvorištu okupanom suncem. Zadatak je bio da obrađeni dramski tekst "A zašto on vežba", Duška Radovića, čitamo po ulogama i razvijamo svoje glumačko umeće. Radeći u paru, imali smo mogućnost da  pomognemo jedni drugima kako bi što bolje uvežbali  uloge i predstavili lica iz ovog dramskog teksta.

15.10.2018. BAŠ JE LEPO ZNATI KODIRATI (aktivnost u okviru EU Code Week)

Kroz individualni, rad u paru i grupni rad, učenici će praktično primeniti naučeno o kodiranju bez računara. Kroz različite zadatke radićemo na razvoju algoritamskog načina razmišljanja i obeležiti EU Code Week.
13.10.2018. ČAS U PLANETARIJUMU (sA DECOM OKO SVETA I PRIRODA I DRUŠTVO)

Proširivanje znanja o vasioni i planetama realizovali smo kroz posetu Planetarujumu, na Kalemegdanu. Družili smo se sa profesorkom Natašom Stanić i prisustvovali interaktivnom predavanju. Svi smo uživali.

10.10.2018. RELJEF (likovna kultura)


Ovoga puta smo povezivali i primenjivali naučeno o reljefu, ali na časovima likovne kulture. U radu smo koristili plastelin nastao u našim kuhinjama. Potrebne boje dobijali smo bojama za kolače. Od tako napravljenog testa, koga zovemo domaći plastelim, pravili smo različite oblike reljefa. U grupama ili parovima, prema svojoj zamisli i koristeći svoju kreativnost, nastali su ovi radovi.

8.10.2018. KODIRANJE BEZ RAČUNARA


Ovaj čas od igračke do računara posvetili smo kodiranju, ali nismo u radu koristili računare. Prvi zadatak je bio da na osnovu datih kodova obojimo sliku, a drugi da na osnovu date slike napravimo kodove. Prilično nam uspešno ide!

6.10.2018. TRČIMO I PLEŠEMO ZA DECU (vannastavne aktivnosti)


Učenici našeg odeljesu učestvovali su u humanitarnoj trci "Za srećnije detinjstvo", u organizaciji Crvenog krsta Novi Beograd. Naša Mina je osvojila odlično drrugo mesto u kategoriji devojčice 3. i 4. razred. Naša predstavnica Lara Nerić učestvovala je na Dečjem sajmu.

5.10.2018. DRUŽENJE SA PREDŠKOLCIMA

U okviru aktivnosti koje smo realizovali u toku Dečje nedelje, bilo je i druženje sa predškolcima naše škole. Recitovali smo im naše pesme "Moje je pravo da živim srećno i zdravo", a nakon toga smo se zajedno igrali.
5.10.2018. TAKTIRANJE (muzička kultura)

Nakon upoznavanja sa muzičkim terminima kao što su note, takt, taktica, znak za ponavljanje, krenuli smo u praktičnu primenu naučenog. Nakon uvodnih izvođenja ritmičke vežbe i analize povezanosti trajanja note sa načinom taktiranja, krenuli smo zajedno u ovu muzičku avanturu.

4.10.2018. NAUČILI O GEOGRAFSKOJ KARTI, RELJEFU I VODI, PRIMENILI U IGRICAMAČas prirode i društva je bio posvećen primeni znanja o geografskoj karti, reljefu i vodi zavičaja. U prvom delu časa smo odgovarali na test pitanja. Nakon toga smo kratko razgovarali o tačnim odgovorima. Ipak, najzanimljiviji deo časa je bio kada smo igrali naše igrice. Uz stečeno i primenljivo znanje  lako je zabaviti se.

3.10.2018. IGRAMO SE IMENICAMA (srpski jezik)


Znanja o pojmu i vrstama imenicama, ovoga puta smo ponovili i kroz igru "razvrstavanja". Zadatak je bio da date imenice razvrstamo u zajedničke ili vlastite. U radu smo koristili našu interaktivnu tablu, našu igricu i zabavili se.

3.10.2018. STRPLJEN - SPAŠEN (likovna kultura)


Na časovima likovne kulture smo koristeći linije kao sredstvo za stvaranje crteža uvežbavali i da budemo strpljivi. Radovi su nastajali deo po deo. Nije bilo lako, u našim godinama, biti strpljiv, voditi računa o svakoj povučenoj liniji i posmatrati kako rastojanje između njih utiče na naš završni rad.

2.10.2018. SABIRANJE STOTINA (matematika)


Kroz rešavanje zadataka uz igranje naše igrice, obnovili smo znanja stečena na prethodnom času i uspešno sabirali stotine prve hiljade. Morali smo biti i precizni kako bi pronašli tačno rešenje na brojevnoj pravoj. 

1.10.2018. ALGORITAMSKO RAZMIŠLJANJE U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU-grupni rad (od igračke do računara)


Dosada stečena znanja o algoritmu i algoritamskom razmišljanju primenili smo kroz praktičan rad u grupi. Teme su bile različite, a mi kreativni.

1.10.2018. MOJE JE PRAVO DA ŽIVIM SREĆNO I ZDRAVO - pišemo stihove (srpski jezik)


Čas srpskog jezika orgonizovali smo u duhu slogana ovogodišnje Dečje nedelje "Moje je pravo da živim srećno i zdravo". Imali smo zadatak, da u parovima, sastavljamo stihove na zadatu temu. Evo naše zbirke pesama.

1.10.2018. SABIRAMO I ODUZIMAMO STOTINE, A IGRAMO SE (matematika)


Deo današnjeg čas matematike posvećen sabiranju i oduzimanju stotina, realizovali smo kroz igranje igrice posebno pripremljene za ovaj čas. Zadatak je bio da povezujemo zbirove i razlike stotina prve hiljade sa njihovim rezultatima. Bilo je zabavno igrati se i koristiti svoje znanje.

28.9.2018. PRAVAC EGIPAT (Sa decom oko sveta)

Putujemo po svetu! Prva stanica nam je bio Egipat. Pripremljeni za čas, prikupili podatke, zanimljivosti. Predstavljali smo jedni drugima ono što smo naučili o Egiptu i imali priliku da dopunimo svoje plakate novim zanimljivim činjenicama. Sladili smo se i slatkim piramidama koje je naša Lara pripremila za ovu priliku.
22.9.2018. BEZ DOMETA NA KRAJ SVETA

I ove školske godine, nastavili smo saradnju sa elektronskim časopisom "Tabla". Dobili smo besplatne ulaznice za predstavu. Naše drugarice Una, Mina i Una bile su na premijeri predstave "Bez dometa na kraj sveta".

23.9.2018. COLOR RUNNING


Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog porekla

Ponosni smo na naše Unu, Teu i Tadiju  koji su učestvovali u trci COLOR RUNNING.

19.9.2018. RAM ZA FOTOGRAFIJE (likovna kultura)

Ram za slike je veoma važan kada želimo da drugima predstavimi neku svoju uspomenu u vidu fotografije. Ona treba da bude lepa, jedinstvena, ali da ne zaseni fotografiju. O svemu ovome smo razgovarali pre pravljenja naših ramova za fotografije. U radu smo koristili materijale po želji.
14.9.2018. SPORT U ŠKOLE - Promocija rukometa

Treneri rukometnog kluba su nam predstavili rukomet kao sport, pravila igre, način igranja. Praktično smo primenjivali naučeno o ovom sportu i uživali u igri. Najbolji igrači su dobili i diplome.
12.9.2018. NAŠE TORTE (likovna kultura)

Čas smo započeli pričom o rođendanskim slavljima, poklonima, željama i rođendanskim tortama. Zašto su nam važne, kakav oblik torte volimo. Zadatak je bio da predstavimo svoju rođendansku tortu.

10.9.2018. SPORT U ŠKOLE - promocija džudoa


Važan deo dečjeg odrastanja je i bavljenje sportom. O značaju džudoa i njegovog uticaja na psihofizički razvoj dece upoznao nas je trener i drugari koji se ovim sportom već bave. Bilo je zanimljivo naučiti neke zahvate i igrati zabavne igrice. 

10.9.2018. IGRA I ZABAVA, A UČENJE - od igračke do računara


Čas izbornog predmeta od igračke do računara bio je posvećen igranju edukativnih igrica. Tako smo imali prilike da kroz igru i zabavu obnvimo znanja iz srpskog jezika i matematike. 

8.9.2018. MI NA FESTIVALU "ŠKOLSKI DANI"


Sajt "Najbolja mama na svetu" i Najbolji edukatori Srbije, organizovali su nastavak druženja sa beogradskim školarcima, ovoga puta ispred Immo centru. Festival obuhvata druženje dece kroz različite radionice i druge aktivnosti. 

Ove godine smo i mi dali svoj doprinos. Predstavili smo plakate na temu "Predlažemo vam da pročitate". Naši radovi su izloženi tako da i drugi drugari mogu da se upoznaju sa sadržajima knjiga koje smo pročitali u toku raspusta. Takođe, uživali smo u radionici koju je pripremio učitelj Dragan Kuveljić, predstavnik Srbije na svetskom takmičenju "Global Teacher Prize". Radionica je nosila naziv "Ljubav i kako me drugi vide". Uživali smo svi!

7.9.2018. PREDLAŽEMO VAM DA PROČITATE


Pročitane knjige u toku raspusta predstavljali smo kroz plakate i pametne fascikle. Svako je izabrao jednu, koju je smartao najzanimljivijom i kratkom pričom zainteresovao drugare da je pročitaju. Ovako smo zaradili i prve petice za vredan i kreativan rad.


5.9.2018. RASPUST KROZ NAOČARE


Inspirisani događajima i predelima koje smo doživeli i videli u toku raspusta, kao i osobama koje smo upoznali, ovaj raspust smo predstavili na zanimljiv način.